Uhapšena grupa koja se u Zrenjaninu predstavljala kao radnici Gradske uprave pa pljačkala kuće

Podeli:

Jedan od njih je izlazio iz kuća sa vlasnicima uz izgovor da će da popiše sporedne objekte u dvorištu i pomoćne prostorije, dok su ostala dvojica za to vreme pretraživala kuće i krali novac koji su pronašli

Tri mladića S.A. (42), M.A. (36) i D.D. (35) sa područja Šapca, predstavljali su se meštanima Zrenjanina kao radnici Gradske uprave, a potom su uigranom metodom pljačkali po kućama.

Kako piše Telegraf, mladići su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela prevara i teške krađe.

Njih trojica su, kako se sumnja, lažno se predstavljajući kao radnici Gradske uprave za legalizaciju objekata koji su došli da izmere, fotografišu i popišu objekte i prostorije, u poslednjih mesec dana iz tri kuće u okolini Zrenjanina ukrali oko 4.500 evra i 177.000 dinara.

Kako se sumnja, jedan od njih je izlazio iz kuća sa vlasnicima uz izgovor da će da popiše sporedne objekte u dvorištu i pomoćne prostorije, dok su ostala dvojica za to vreme pretraživala kuće i krali novac koji su pronašli.

Takođe se sumnja da su oni na isti način od vlasnika dva stana u Zrenjaninu u kojima posle premetačine nisu našli novac, na ime navodno izvršenih usluga uzeli po 6.000 dinara.

Po nalogu osnovnog javnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni tužilaštvu.

 

Autor: Telegraf

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga