Uhapšen vlasnik i svi zaposleni u firmi „Jovanjica“, zaplenjena marihuana i pištolji (FOTO)

Podeli:

Policija je na poljoprivrednom dobru u blizini Stare Pazove pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane. Uhapšen je P. K., odgovorno lice firme „Jovanjica“ u čijem vlasništvu je poljoprivredno dobro, kao i svi zaposleni u toj firmi. Zaplenjena marihuana i dva pištolja.

Zaplenjena su 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika sirove biljke. Ukupna težina zaplenjene droge je 3.954 kilograma, saopštio je

Zbog sumnje da je neovlašćeno proizvodio i stavljao u promet opojne droge, uhapšen je P. K., odgovorno lice firme „Jovanjica“ u čijem je vlasništvu  pomenuto poljoprivredno dobro, a koji se sumnjiči da je bio vođa organizovane kriminalne grupe koja se bavila uzgojem marihuane. 

Zbog istog krivičnog dela, kao članovi grupe, uhapšeni su M. Z. (1980), Ž. V. (1964), H. S. (1982), J. B. (1976), Ž. P. (1994), B. V. (1984), M. B. (1982) i H. P. (1979), svi zaposleni u firmi „Jovanjica“, dok je policija za još jednom osobom raspisala poternicu i za njom se intenzivno traga.

Svi uhapšeni su u pritvoru, koji im je odredio nadležni sud.

Protiv osumnjičenog P. K. podneta je i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivična dela „posebni slučajevi falsifikovanja isprave“.

Naime, policija je kod njega, prilikom zaustavljanja vozila u kojem se nalazio, pronašla falsifikovanu službenu legitimaciju, dok je protiv vozača automobila podneta prekršajna prijava jer je vozilo, mimo zakona, bilo opremljeno svetlosnom i zvučnom signalizacijom.

Pretresom prostorija firme „Jovanjica“ pronađeni su i jedan pištolj i jedan revolver, zbog čega će protiv P. K. biti podneta i krivična prijava zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Izvor:rts.rs, foto:MUP Srbije

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga