Uhapšen monah iz Zrenjanina zbog tragedije u Crnoj Gori

Podeli:

Monah manastira Vranjina, G. K. (43) iz Zrenjanina, uhapšen je jutros zbog jučerašnje tragedije na Skadarskom jezeru, pišu crnogorski mediji 

„Policijski službenici Centra bezbednosti Podgorica lišili su slobode G.K. (43) iz Zrenjanina, svešteno lice angažovano u manastiru Vranjina, zbog sumnje da je počinio krivična dela teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti. 

G.K. je juče, 3. februara 2019. oko 15 časova, upravljao čamcem u rukavcu reke Morača i Skadarskog jezera, koji se usled vremenskih neprilika, kod mesta Vranjina iz pravca Manastira prema obali, prevrnuo, dok se čamcu nalazilo osam lica bez propisane opreme – prsluka. Tom prilikom smrtno je stradala J.K čije je telo pronađeno, dok se za R.K, maloletnom N.K. i D.V. traga.

U akciji traganja za tri lica angažovani su svi potrebni kapaciteti nadležnih službi među kojima i Uprave policije“, navode iz policije. 

G.K. će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu. Podsetimo, juče se na Skadarskom jezeru usled nevremena kod Vranjine prevrnuo brodić, a potom je objavljeno da je jedna žena nastradala i da se za tri osobe traga.

Današnja Pobjeda piše da su, porodica Kumburović, otac, majka i kćerka, kao i Darko Vujošević, poginuli u jučerašnjoj tragediji. 

Nastavljena potraga za nestalima

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova saopštio je da će danas koordinirati potragom. 

„Od ranih jutarnjih sati u potragu su se uključili ronioci Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele, pripadnici Službe zaštite i spašavanja iz Podgorice, a ako meteorološki uslovi dozvole ponovo će biti angažovan i helikopter MUP-a.

U potragu za nestalim biće uključena i plovna jedinica Uprave policije“, naveli su u saopštenju iz MUP-a. 

Izvor:antenam.net

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga