Uhapšen javni izvršitelj, više od 20 miliona štete

Podeli:

Javni izvršitelj iz Leskovca osumnjičen je da je sa namenskog računa svoje kancelarije pozajmljivao novac preduzeću „Morava eko-pelet“, iako je bio dužan da sredstva isplati izvršnim poveriocima.

Policija je uhapsila P. K. (1961), javnog izvršitelja iz Leskovca, i M. K. (1991), odgovorno lice privrednog društva „Morava eko-pelet“ iz Grdelice, zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, saopštio je MUP.

Sumnja se da je od 2016. do 2018. godine, sa namenskog računa svoje kancelarije, više puta dao pozajmice od oko 23 miliona dinara preduzeću „Morava eko-pelet“, iako je bio dužan da novac isplati izvršnim poveriocima.

Osumnjičeni P. K. je na taj način oštetio izvršne poverioce i pribavio protivpravnu imovinsku korist „Morava eko-peletu“ u iznosu od 22.958.850 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Hapšenje su izvršili pripadnici MUP-a iz Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Izvor:rts.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga