U Zrenjaninu povoljno poslovno okruženje za investitore i dobra poslovna klima

Podeli:

Povodom Sporazuma o saradnji, u okviru Projekta “Unapređenje poslovne klime u Srbiji“, čiji je jedan od potpisnika Grad Zrenjanin, u zgradi Gradske uprave, zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac je, zajedno sa saradnicima, ugostio danas švedskog projektnog menadžera Matiasa Rantanena i predstavnike projektne jedinice iz Beograda.

Sastanak je održan kako bi se sagledali dosadašnji rezultati i razmenila iskustva, te da bi se razgovaralo i o planovima koji treba da se realizuju u budućnosti.

– Želimo da imamo jasnu prezentaciju šta je to što nudimo, odnosno, šta je to što konkretna lokacija sadrži. Kada su nam investitori dolazili uvek je bila ta početna tema – kolike su površine parcela i šta na njima postoji od infrastrukture – kaže Santovac i dodaje da će, zahvaljujući ovom projektu, investitori imati informacije i pre nego što razgovaraju s predstavnicima lokalnih samouprava.

Realizacijom projekta uštedeće se na vremenu, a i lakše će se dolaziti do investitora koji do sada nisu imali priliku da se upoznaju sa investicionim potencijalom koji ima Zrenjanin.
– Još jednom, koristim priliku da se zahvalim što smo deo ovog projekta, jer smo na ovaj način pokazali da smo pomenuti projekat uspešno prevazišli i dokazali svoju ozbiljnost koju pokazujemo svakodnevno u razgovoru sa investitorima, a pravi dokaz tome su naše industrijske zone i broj investitora u njima, – zaključio je Santovac.

Matias Rantanen, švedski projektni menadžer, ocenio je poslovnu klimu u Zrenjaninu kao dobru, a poslovno okruženje za investitore kao veoma povoljno.


– Pre svega, hvala što ste nas pozvali u vaš divni grad. Svrha ove posete je da možemo fizički sa se susretnemo s predstavnicima lokalnih samouprava, kao i tima u Srbiji. Kao što znate, zbog situacije sa koronavirusom mi smo mogli da radimo samo u digitalnom obliku prethodnih dvadeset meseci i na osnovu toga mogu da kažem da imamo odličnu saradnju sa lokalnim samoupravama sa naše strane, ali, takođe i s Republičkim geodetskim zavodom, kao i gradovima odnosno opštinama ovde. Sada ulazimo u finalnu fazu projekta i treba da vidimo koje su to naučene lekcije, da razmenimo iskustva i da čujemo povratne informacije od strane lokalnih samoupraava – rekao je švedski projektni menadžer i naglasio da su dobra saradnja i komunikacija od ključnog značaja, kao i da je glavni cilj projekta da se privuče što više investitora u Republiku Srbiju, zatim i u njene gradove i opštine- rekao je Matias Rantanen .

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga