U vrtiće Predškolske ustanove Zrenjanin upisan rekordan broj dece – gradonačelnik formira tim koji će “snimiti” sve objekte

Podeli:

U dvadeset vrtića Predškolske ustanove Zrenjanin ove školske godine upisano je 2610 dece, što je rekordan broj – rekao je danas vršilac dužnosti direktora te ustanove Željko Cvijanović. To je, po njegovim rečima, uslovilo i da se pristupi drugačijem sagledavanju boravka dece u ustanovi, a u skladu s njihovim brojem biće izvršene i određene izmene u organizaciji PU Zrenjanin, pre svega u sistemu pripreme i snabdevanja obroka. Na inicijativu gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure formiraće se tim koji će obići sve objekte i “snimiti” stanje u kom se nalaze.

Cvijanović kaže da je skoro kompletan jelovnik pretrpeo promene.

  • Imamo našu pekaru, čiji različiti proizvodi nailaze na pozitivne reakcije dece i zaposlenih, izmene u jelovniku prisutne su i u centralnoj kuhinji Predškolske ustanove, smatramo da normative treba korigovati i da deca moraju da se kvalitetnije hrane. U saradnji s lokalnom samoupravom naći ćemo načine i da, u fizičkom i funkcionalnom smislu, unapredimo i popravimo objekte u kojima deca borave. Tim koji bude oformio gradonačelnik obići će sve objekte, utvrditi koji su prioriteti i kako na najjekonomičniji način da se saniraju. Moramo brinuti o gradskom budžetu, ali i u potpunosti osigurati bezbedan boravak dece u vrtićima – rekao je vršilac dužnosti direktora Predškolske ustanove.

Gradonačelnik Zrenjanina izrazio je zadovoljstvo zbog navedenih podataka o upisu i podsetio da u Zrenjaninu, za razliku od mnogih gradova, nikada nije bilo lista čekanja za upis u vrtiće i da će grad nastaviti s ulaganjima u ovoj oblasti.

  • Pre dve godine u naselju “Putnikovo” otvorili smo najsavremeniji objekat u sastavu Predškolske ustanove, vrtić “Bubamara”, a ovaj broj upisane dece, koji značajno prevazilazi višegodišnji prosek, svakako raduje i obavezuje nas na dalja ulaganja. Napomenuću i da smo u prethodnom periodu, iako one nisu u sastavu Predškolske ustanove Zrenjanin, formirali i 15 mlađih vrtićkih grupa pri školama u naseljenim mestima i da za smeštaj dece vlada veliko interesovanje. Sve to govori da idemo u dobrom smeru i nadamo se rastu broja upisane dece i u narednim godinama, i u gradu i u našim selima – istakao je gradonačelnik Salapura.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga