U toku su radovi u OŠ “Žarko Zrenjanin”: sportska sala dobija savremenu podlogu, vrednost investicije deset miliona dinara 

Podeli:

Obnavlja se još jedan značajan sportski objekat u Zrenjaninu – u toku su radovi na kompletnoj rekonstrukciji poda i postavljanju nove podloge u sportskoj sali Osnovne škole “Žarko Zrenjanin”, u vrednosti investicije od 10 miliona dinara.

Sredstva za ovu namenu odobrio je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, na osnovu Javnog konkursa za finansiranje posebnih programa – projekata izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini, realizovanog tokom aprila/maja ove godine.

U bogatoj sportskoj porodici grada Zrenjanina i među objektima namenjenim bavljenju sportom i fizičkom kulturom, sala OŠ “Žarko Zrenjanin” zauzima važno mesto, jer je to jedina školska sala sa dimenzijama rukometnog terena i samim tim, trenažna baza Rukometnog kluba “Proleter”.

Takođe, škola je druga po veličini na teritoriji grada i sa oko 800 učenika ima značajan sportski potencijal, a puno dece zainteresovano je upravo da trenira baš rukomet. Ovom investicijom stvaraju se uslovi za kvalitetniji sportski rad, ali, pre svega, za bolje i sigurnije svakodnevno odvijanje nastave fizičkog vspitanja.

Izvođač radova na rekonstrukciji poda sportske sale je preduzeće “Musculus” d.o.o. iz Beograda, specijalizovano za opremanje sportskih objekata i postavljanje podova i parketa, u kom očekuju da svi radovi budu završeni u narednih dvadesetak dana.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga