U Srbiji ukupno 48 obolelih, nove zabrane na snazi!

Podeli:

Ograničena visina cena osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava. Zabrana javnog okupljanja u zatvorenim prostorijama za skupove na kojima je više od 50 ljudi. U Srbiji registrovano ukupno 48 potvrđenih slučajeva koronavirusa. Predsednik Aleksandar Vučić se obraća javnosti u 20 časova.

U Republici Srbiji je do 18 časova registrovano ukupno 48 potvrđenih slučajeva Kovid-19, objavljeno je na sajtu covid19.rs. To znači da su od juče registrovana dva nova slučaja. 

Zabranjena javna okupljanja u zatvorenim prostorijama više od 50 osoba. 

Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici donela je Odluku o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava.


Preporuka starijim sugrađanima da ograniče kretanje

Vlada je takođe donela Zaključak kojim se zabrana javnog okupljanja u zatvorenim prostorijama, sa 100 ljudi koliko je prethodno bilo definisano, smanjuje na 50 ljudi.

Vlada je uputila preporuku svim sugrađanima starijim od 65 godina, da posebno ograniče svoje kretanje i da u što manjoj meri izlaze iz kuće, budući da su oni najugroženija grupa stanovništva.

Prethodno se Vlada oglasila saopštenjem u kojem je apelovala na najstarije sugrađane da prate savete i budu u komunikaciji sa najbližima.

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je registrovano ukupno 48 obolelih od koronavirusa.

Tokom dana, predsednik Vučić je razgovarao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Vučić i premijerka Ana Brnabić sastali su se sa predstavnicima Ministarstva odbrane, Ministarstva zdravlja, Ministarstva unutrašnjih poslova, bezbednosnih službi, gradske uprave Grada Beograda i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv koronavirusa.

Predsednik Aleksandar Vučić obratiće se javnosti u 20 časova.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga