U Srbiji 65 zaraženih koronavirusom, 8.000 u samoizolaciji

Podeli:

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je registrovano još osam osoba zaraženih koronavirusom, čime je ukupan broj zaraženih povećan na 65. Izdato 8.000 rešenja o samoizolaciji, izrečeno osam prekršajnih prijava. Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić u 20 časova o novim merama za sprečavanje širenja zaraze. Prenos obraćanja možete pratiti na RTS 1, Internet portalu i Radio Beogradu 1.

16.30 – Narodna banka Srbije usvojila je odluke kojima se propisuje moratorijum na otplatu kredita.

15.30 – Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je posebnu imejl adresu – infokoronavirus@mup.gov.rs i telefonsku liniju – 011/2741-580 na kojima građani mogu dobiti sve informacije iz nadležnosti MUP-a vezane za aktuelnu situaciju u vezi sa epidemijom koronavirusa.

Otkazana je današnja konferencija za novinare povodom koronavirusa, koja je trebalo da se održi u 18 sati zgradi Vlade Srbije.

Svi koji mogu da rade od kuće za vreme vanrednog stanja, imaju pravo na punu platu po važećim propisima, kaže ministar za rad Zoran Đorđević.

Uhapšena je još jedna osoba zbog sumnje da po povratku iz inostranstva nije poštovala rešenje o samoizolaciji.

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici nove mere u cilju suzbijanja širenja virusa Kovida-19.

13.Dvojica muškaraca uhapšena jer su na ulici u Zemunu prodavali zaštitne maske za lice, saopštio je MUP.

Sanitarni inspektori do sada su uručili oko 8.000 rešenja o samoizolaciji ljudima koji su bili u kontaktu sa zaraženim osobama, naveo je direktor policije Vladimir Rebić.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da veliki broj građana nije ozbiljno shvatio preporuke i mere Vlade i istakla da ne isključuje mogućnost da država večeras uvede drastičnije,“najteže“ mere za sprečavanje širenja koronavirusa.

Od 65 potvrđenih slučajeva novog koronavirusa u Srbiji, 34 pacijenta su na bolničkom lečenju, 31 pacijent je na kućnom lečenju, dok su četiri osobe na respiratorima, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Nacionalna služba za zapošljavanje od danas obustavlja neposredni rad sa strankama, neće se vršiti prijavljivanje na evidenciju nezaposlenih lica, niti će se evidentirati obavezno lično javljanje tražioca zaposlenja.

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić večeras u 20 časova saopštiće nove mere koje će preduzeti Vlada u borbi protiv širenja koronavirusa.

 

 

Izvor:rts.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga