U Šapcu vri zbog hapšenja daktilografkinje VJT, Danke Popović(39): Odavala tajne kriminalcima!

Podeli:

Vest o hapšenju zapisničarke Višeg javnog tužilaštva u Šapcu Danke Popović (39) odjeknula je kao bomba! Lisice na ruke škljocnule su u utorak uveče i to po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, koje joj na teret stavlja da je „operisala“ sa najviđenijim kriminalcima i odavala im službene tajne sa oznakom „strogo poverljivo“.
Zahvaljujući saradnji Popovićeve i organizovanog kriminala, tokom 2019. godine u više navrata bile su kompromitovane akcije BIA i MUP i dovedena u pitanje bezbednost operativaca, koji rade na teškim slučajevima. Informacije o praćenju i prisluškivanju iznošene su konstantno, što je skrenulo pažnju Bezbednosno-informativne agencije, koja je počela da „češlja“ Šabac.

  • Zapisničarka je bila u vrlo povlašćenom položaju i sedela u kancelariji prvog zamenika Višeg javnog tužioca Milana Milutinovića, a sticaj okolnosti je da taj čovek ima zadatak da obavlja poslove u vezi sa medijima. Naravno da tu nikojme nije bilo lako – kaže naš izvor iz istrage.
    Popovićeva je, kako saznajemo, najverovatnije „operisala“ i sa narkodilerima, a radno mesto na kojem je zaposlena dugi niz godina, obezbeđivalo joj je da neometano motri na sve što zanima ljude sa one strane zakona. Jer, kancelariju u kojoj je sedela, samo zid deli od glavne tužilačke kancelarije višeg javnog tužioca Zorana Obradovića.
    U Šapcu nije tajna da je zapisničarka žiivela sama sa dvoje male dece, a sa suprugom je, navodno, imala problema zbog nasilja u porodici. Kao devojka, kažu upućeni, Popovićeva se kretala u kriminogenom miljeu, pa niko nije baš mnogo iznenađen.
    Osumnjičena je za krivično delo iz člana 98 zakona o tajnosti podataka, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Akcija razotkrivanja i hapšenja sprovedena je u saradnji Odeljenja za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala, Odseka za suzbijanje visoke korupcije i BIA, SPBOK-a i Tužilaštva za organizovani kriminal.
    Kao daktilograf i zapisničar Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, Popovićeva je bila zadužena za obradu inicijativa za primenu posebnih dokaznih radnji, poput nadzora, komunikacije i kretanja osumnjičenih. Odavala je službene tajne sa stepenom tajnosti – strogo poverljivo!

Izvor: embargo.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga