U saobraćajnim nezgodama proteklog vikenda povređeno više osoba i načinjena značajna materijalna šteta

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode sa nastradalim licima.

saobracajna nesreća 1
foto:Santos arhiva

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je teško povređeno, a sedam lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 1.107.000,00 dinara. Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – tri i nedržanja potrebnog odstojanja – jedna.
Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 17 učesnika u saobraćaju i izdato je 56 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 5 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 4 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu.

Obaveštavamo sve učesnike u saobraćaju, a posebno vozače motornih vozila, da će saobraćajna policija pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji nepoštuju ograničenje brzine kretanja, a imajući u vidu katakteristične vremenske prilike za ovo doba godine, odnosno vremenske uslove nepogodne za odvijanje saobraćaja (magla, kiša, klizav kolovoz, sneg, led). Takođe, podsećamo sve učesnike u saobraćaju da je obavezno korišćenje zimske opreme kada se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica .

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga