U saobraćajnim nezgodama jedno lice je teže povređeno

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od toga, četiri saobraćajne nezgode sa nastradalim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je teže povređeno, a tri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 520.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dve zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, nepropisne radnje vozilom i neustupanja prvenstva prolaza.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 23 učesnika u saobraćaju i izdato je 125 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 20 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 18 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 9 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 12 vozila, od toga, 6 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 4 vozila zbog tehničke neispravnosti, navodi se u saopštenju PU Zrenjanin

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga