U saobraćajnim nezgodama 2 osobe teško povređene

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, od kojih pet sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

Foto:Arhiva

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su zadobila teške telesne povrede, a sedam lica je lakše povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 601.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom, neustupanja prvenstva prolaza, nepropisnog preticanja, nepropisnog mimoilaženja, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 23 učesnika u saobraćaju i izdata su 92 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 8 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila zbog bog tehničke neispravnosti.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da ovaj period karakteriše pojava magle, kiše, snega, poledice i drugih nepovoljnih vremenskih uslova, pa se stoga preporučuje opreznost svih učesnika u saobraćaju, a posebno u periodu sumraka, noći i ranih jutarnjih časova, navodi se u saopštenju PU Zrenjanin.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga