U pripremi izveštaj stručne komisije o radu Fabrike vode

Podeli:

Prema Sporazumu od 21. januara ove godine, odnosno aneksu Sporazuma iz septembra meseca, koji je uz svesrdno zalaganje i pomoć kabineta premijerke Ane Brnabić potpisan između JKP „Vodovod i kanalizacija“, kao naručioca usluge prečišćavanja pitke vode za Grad Zrenjanin, i konzorcijuma izvršioca usluge, fabrika vode je trebala do sredine decembra meseca da ispuni i dokaže sve parametre definisane Ugovorom iz 2015. godine.
Na osnovu aneksa Sporazuma fabrici vode je omogućeno da ponovo preuzme vodosnabdevanje grada 29. septembra i ona je to činila sve do 14. decembra, odnosno do momenta havarije i preuzimanja vodosnabdevanja od strane našeg preduzeća.
Ugovorom je predviđeno da dokazivanje parametara traje tokom 30 dana neprekidnog rada postrojenja.
Provera ispunjenosti ugovorom definisanih parametara započeta je 15. novembra, uz konstantni monitoring stručne komisije JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin, i trajala je do momenta prekida rada postrojenja 14. decembra.
Stručnu komisiju JKP „Vodovod i kanalizacija“ čine diplomirani inženjeri: Srđan Bogaroški – tehnički direktor, Dragan Lalić – pomoćnik tehničkog direktora i Bernat Takarič – glavni inženjer, a ista će do kraja godine dostaviti menadžmentu preduzeća izveštaj o postignutim rezultatima fabrike vode nakon 29 dana praćenja njenog rada.
Na osnovu izveštaja stručne komisije i uz uvažavanje mišljenja komisije eksperata formirane od strane Grada Zrenjanina, organi upravljanja JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin će doneti odluku u skladu sa zaključenim Sporazumom.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga