U jednom danu više zaraženih nego ranije za ceo mesec

Podeli:

U poslednja 24 sata na području grada Zrenjanina je potvrđeno 66 novih slučajeva koronavirusa, pokazuju najnoviji podaci objavljeni danas.

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu.

Tokom jučerašnjeg dana u Vojvodini  su registrovana rekordna 623 nova slučaja, najviše u Gradu Novom Sadu 269. U ovom trenutku je 4803 aktivna slučaja na teritoriji AP Vojvodine, što predstavlja  porast broja za hiljadu u poslednja dva dana. Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 2628, što je, za 500 više u poslednjih 48 časova.

U ovom trenutku na teritoriji 11 opština situacija se ocenjuje kao vanredna  Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Bačkoj Palanci, Vršcu, Beočinu, Opovu, Žablju, Alibunaru i Sremskim Karlovcima.

Irazito nepovoljna  epidemiološka situacija sa tendencijom pogoršanja, registruje se u još 5 opština, Sombor, Kikinda, Inđija, Kula i Bečej.

U 14 opština situacija se ocenjuje kao nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, Subotica, Vrbas, Ruma, Šid, Srbobran, Titel, Temerin, Irig, Bela Crkva, Novi Bečej,  Plandište, Kovačica, Nova Crnja  i Novi Kneževac.

U ostalim gradovima i opštinama situacija se ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga