U Atini ranjen bivši fudbaler Darko Kovačević!

Podeli:

Bivši fudbalski reprezentativac Srbije Darko Kovačević, koji je sinoć upucan ispred kuće u letovalištu Glifadi nedaleko od Atine, dao je izjavu policiji u kojoj kaže da je video čoveka koji izlazi iz automobila sa pištoljem i kreće ka njemu.

On je organima reda rekao da je parkirao automobil i krenuo ka svojoj kući kada je napadnut, prenosi portal zougla.gr.

darko, kovacevic
Tanjug

„Video sam čoveka kako izlazi iz automobila sa pištoljem i kreće ka meni. Instinktivno sam se bacio u desnu stranu, kada me je on upucao, a zatim se dao u beg, ušao u vozilo i nestao u nepoznatom pravcu“, rekao je Kovačević, prenosi Blic.

Kako navodi portal zougla.gr, Kovačević je pogođen najmanje jednim hicem, na uglu ulica Elpidos 2 i Posejdon avenije.

Prema poslednjim informacijama iz Atine, u toku je velika potraga za napadačima. Desetine policajaca pretražuje teren u blizini Kovačevićevog doma, a kako se može videti na snimcima sa lica mesta, angažovani su i specijalni policijski psi kako bi se otkrili tragovi napadača.

Bivšeg reprezentativca Srbije i doskorašnjeg sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije ranili su nepoznati napadači koji su se nalazili u manjem automobilu. Hitna pomoć je brzo je stigla na lice i odvezla nekadašnjeg napadača Olimpijakosa i reprezentacije Jugoslavije i prevezla ga u obližnju bolnicu, preneo je „Blic“.

Za sada još nema informacija o stepenu povreda.

Kako prenosi grčka „Prototema“, Kovačević se navodno odmah bacio na zemlju, pa je pretrpeo manje povrede.

Prema nepotvrđenim informacijama, verovatno je reč o dvojici napadača, koji su nakon napada spalili vozilo ne bi li zavarali trag.

Vozilo je pronađeno na 700 metara od mesta napada.

Kovačević je tokom karijere igrao za Radnički Niš, Proleter iz Zrenjanina, Crvenu zvezdu, Šefild Venzdej, Real Sosijedad, Juventus, Lacio i Olimpijakos.

U klubu iz Pireja je i završio karijeru, a tu je kasnije postao i sportski direktor.

Nakon smrti Gorana Bunjevčevića preuzeo je ulogu sportskog direktora FSS, koju je obavljao do jula 2019. godine, kada je podneo ostavku.

U poslednje vreme se pisalo da bi mogao da se vrati u Olimpijakos kao glavni skaut.

Inače, u grčkom fudbalu ovih dana vlada potpuni haos, nedavno su viđeni napadi na sudiju, žestoka prepucavanja sudija, tako da će napad na legendu Olimpijakosa i srpskog napadača dodatno da podgreje tenzije u grčkom fudbalu, bez obzira na to što se ne zna motiv napada na Kovačevića.

Izvor: Tanjug, Blic

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga