Tužilac traži sedam godina i 11 meseci zatvora za lopova iz Zrenjanina

Podeli:

Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu podneo je pred Osnovnim sudom u Zrenjaninu optužni predlog protiv D.J. (rođ. 1978. godine) iz Zrenjanina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa iz čl. 204. st.1 tač. 3 Krivičnog zakonika i krivično delo teška telesna povreda iz čl. 121 st.1 Krivičnog zakonika.
Okrivljenom se stavlja na teret da je:

dana 22.04.2020. godine, između 09,00 – 09,30 časova, u Zrenjaninu, na naročito drzak način tuđu pokretnu stvar oduzeo drugom u nameri da njenim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, kojom prilikom je drugog teško telesno povredio, tako što je na raskrsnici ulica Save Tekelije i Jug Bogdana neopažano pritrčao sa leđa oštećenoj J.Lj. iz Zrenjanina, a potom rukom uhvatio za zlatan lančić koji je oštećena nosila oko vrata, vrednosti 60.000,00 dinara, isti strgao tako što ga je povukao i otkinuo, usled čega je oštećena izgubila ravnotežu i pala na beton, kojom prilikom je zadobila tešku telesnu povredu u vidu preloma velike kvrge gornjeg okrajka desne nadlakatne kosti i nagnječenje u predelu leve šake, nakon čega se sa oduzetim lančićem udaljio sa lica mesta.
Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu, u optužnom predlogu, predložio je Osnovnom sudu u Zrenjaninu, da imenovanom licu zbog izvršenja krivičnog dela teška krađa iz čl. 204. st. 1 tač. 3 Krivičnog zakonika i krivičnog dela teška telesna povreda iz čl. 121 st. 1 Krivičnog zakonika, izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i jedanaest meseci.
Okrivljenom je nakon saslušanja pred OJT u Zrenjaninu, određen pritvor u trajanju do 30 dana.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga