Vučić je najavio danas tokom posete Novom Pazaru da će, pored danas dopremljenih deset kliničkih i tri transportna respiratora, novopazarska bolnica dobiti i pet neinvazivnih respiratora na kojima Kinezi posebno insistiraju.

– Još jedna teška noć i težak dan za nama, došao sam u Novi Pazar da kažem narodu Pazara, ali i Raške i Sjenice i Tutina da smo zajedno u teškoj borbi. Doneli smo veliku pomoć za Pazar, nisam čovek koji voli da preteruje, ali zaista veliku pomoć. Doneli smo 10 kapitalnih kliničkih respiratora, tri transportna koja možete u ovom trenutku da koristite kao kliničke, doneli smo 22.000 hirurških maski, na hiljade rukavica, doneli smo kaljače, kape, zaštitna odela, 250 skafandera… Želimo da ljudi u Novom Pazaru znaju da brinemo o njima, da se sekiramo i da vodimo računa o njihovom zdravlju i da se nadamo da će uspeti da izbegnu širenje virusa – rekao je Vučić.

Kako je dodao, posebno vas molim da čuvate bake, deke, nene.

– Imamo iskustva, baš ovde u Pazaru kako se preko domina koje su igrali sa onima koji su došli iz inostranstva, virus poširilo na dečicu od dve godine. Imamo decu koja su zaražena, dvoje od dve i jedno od tri godine – rekao je Vučić.

Novi Pazar je jedan od gradova koji su žarište korona virusa u Srbiji.

Važni telefoni

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235. Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“: 011 2684 566.