Tri saobraćajne nezgode tokom vikenda

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 3 saobraćajne nezgode.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 osoba je zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 270.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom-1 i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola-2

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 50 učesnika u saobraćaju i izdato je 295 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 39 vozača, od toga 21 vozač zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vrema izrečene zaštitne mere i 12 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 21 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 5 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu i 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe iz saobraćaja je isključeno 7 vozila, od toga 1 vozilo jer nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila, 4 vozila zbog isteka važnosti registracione i 2 vozila zbog tehničke neispravnosti.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga