Tretmani protiv komaraca u Zrenjaninu

Podeli:

Tretmani suzbijanja komaraca na teritoriji Grada Zrenjanin najavljeni su za drugu polovinu maja. Uslovi da bi ova aktivnost mogla uspešno da se izvede traže određene meteorološke prilike, a prema najavama iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ova aktivnost mogla bi da se realizuje već krajem ove nedelje.

Tretmani protiv komaraca iz vazduha, na području grada Zrenjanina i opštine Titel, biće izvedeni do 30. maja, u prvom terminu sa povoljnim meteo uslovima. Zaprašivanje će, kao i prethodnih godina, izvoditi novosadska „Ciklonizacija“.

– U ovom momentu imamo zabeleženo povećanje brojnosti komaraca, pa smo iz tog razloga planirali veliku akciju suzbijanje iz vazduha. Radićemo sa četiri aviona i helikopterom a najavili smo je za period od 16. do 30. maja sa prvim povoljnim meteorološkim terminom. Za sada, kako kako stoje stvari, to to bi mogao biti 19. ili 20. maj. Ove godine smo, u saradnji sa gradskom upravom na teritoriji grada Zrenjanina, podelili i BTI tablete građanima – kaže Dario Aćimović, PR menadžer „Ciklonizacije“.

BTI tablete su visoko selektivan biocidni proizvod koji deluje samo na larve komaraca. Tablete se koriste u domaćinstvima, tamo gde ima stajaće vode, kao što je to slučaj sa septičkim jamama, kanalima, buradima sa vodom, podrumima, a detaljno uputstvo za upotrebu i način doziranja nalazi se na svakom pakovanju tableta.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga