Tragedija:U požaru izgubili sve što su imali

Podeli:

Porodici Stamenković je 12. marta u potpunosti izgorela kuća sa svim stvarima koju su ceo život stvarali. Kuća u Igmanskoj ulici je u potpunosti pretvorena u garež dok su ostali samo zidovi.Uzrok požara su najverovatnije instalacije rekao je za Santos Duško Stamenković dok čeka zvaničan izveštaj veštaka.

IMG_20140318_130657

U trenutku požara u kući je  bila bolesna baka sa snajkom i petoro dece od kojih je najmlađa beba rođena pre četiri nedelje. Za sat vremena izgorelo je sve što su imali, na svu sreću svi su izvukli živu glavu.

IMG_20140318_130614

Ostalo im je samo ono malo odeće u čemu su izašli iz zapaljene kuće. Deca su bosonoga, istraumirana sa suzama u očima u neverici i beznađu pobegla iz zapaljenog objekta. Da nesreća bude veća niko u porodici ne radi, žive od socijalne pomoći i dečjeg dodatka od kojih su jedva sastavljali mesec da prežive.

IMG_20140318_130528

Trenutno se nalaze u privremenom smeštaju u blizini gde ne mogu dugo da ostanu. U pomoć su im prvo komšije izašle u susret tako što su im dali nešto odeće. Iz vatre su uspeli da izvuku samo jedan krevet na kom spavaju deca, dok su ostali prinuđeni da spavaju na podu.

IMG_20140318_130522

Najmlađe dete ima 4 nedelje, a najstarije 9 godina. Stamenkovići se nalaze u očajnoj situaciji, jer ne zna šta da rade. Otac je morao je da pozajmi 2000 dinara od prijatelja kako bi mogao da napravi zdravstvene knjižice pošto su mu deca bolesna.

IMG_20140318_130506

Potreban im je smeštaj kako ne bi morali da spavaju na podu, neophodna im je hrana, odeća, pelene, građevinski materijal i sve ono što je potrebno ljudima za život dostojan čoveka. Ovaj očajni otac je apelovao za pomoć svojoj porodici, jer je do juče imao sve, a danas je osuđen da spava skoro na ulici i živi život nedostojnog čoveka. Mole se svi građani dobre volje koji žele da pomognu ovoj ugroženoj porodici da nazovu 0616651944 kako bi se dogovorili sa ovom porodicom gde bi mogli i kada da donesu šta god mogu. Sa suzama u očima pognute glave nas je ispratio u nadi da će im bar neko pomoći. Kompletan prilog možete pogledati sutra u vestima od 19 i 22h.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga