Tomislav Momirović: Radovi na izgradnji auto-puta počinju februara

Podeli:

Ministar građevinsarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Tomislav Momirović, posetio je danas Zrenajninu, odnosno gradilište Linglonga i tom prilikom istakao da je na ovoj lokaciji izvršeno više od pedeset inspekcijskih nadzora. Momirović je naveo da je na izgradnji kineske fabrike u ovom momentu angažovano oko 2000 radnika.

– Ovo je najkontrolisanije gradilište u Srbiji i do sada nisu utvrđene nepravilnosti u radu. Ono gde su bile nepravilnosti, predstavnici kineskih partnera su postupali po nalozima naših inspekcija- rekao je ministar.

Po završetku obilaska, ministar je sa predstavnicima gradske uprave Zrenjanina i Koridora Srbije održao sastanak Radne grupe za izgradnju budućeg auto-puta od Beograda do Zrenjanina i tom prilikom najavio početak izgradnje ove saobraćajnice. Prema rečima Momirovića, izgradnja auto-puta počeće februara 2022. godine.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, izrazivši zadovoljstvo zbog današnje posete ministra Momirovića i održanih sastanaka, rekao je da se ovakav projekat po prvi put realizuje u ovom delu Vojvodine i u Banatu i donosi novu razvojnu šansu gradu i regionu. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga