Tokom vikenda jedna saobraćajna nezgoda

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu za proteklog vikenda dogodila jedna saobraćajna nezgoda sa povređenim licima.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice zadobilo je lake telesne povrede a materijalna šteta se procenjuje na oko 120,000 dinara.

Saobraćajna nezgoda se dogodila usled neprilagođene brzine kretanja vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 9 učesnika u saobraćaju i izdat je 101 prekršajni nalog. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 7 vozača, od toga 1 vozač zbog upravljanja vozilom zbog ne posedovanja vozačke dozvole u vreme kontrole i 6 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 1 vozila zbog tehničke neispravnosti.

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga