TC „Bagljaš“ ponovo pliva u fekalijama

Podeli:

Tržni centar „Bagljaš“ godinama unazad, naročito u zimskom periodu, dospeva u žižu javnosti. Na žalost, uvek zbog iste stvari. Višegodišnji problem ponovo je isplivao na površinu. Doslovno.

Problem sa fekalnom kanalizacijom, odnosno izlivanjem njenog sadržaja, zakupci i vlasnici lokala u TC „Bagljaš“, nekako su rešavali u prethodnom periodu, ali od od 7. januara ove godine, kako kažu, situacija je nepodnošljiva. Sadržaj kanalizacije se svakodnevno izliva, a često ulazi i u lokale. Oni koji posluju u ovom tržnom centru ne kriju svoju ogorčenost.

– Mušterije idu okolo. Trpi posao, ne samo moj, trpe svi oni koji ovde posluju. Često ljudi misle da ne radimo uopšte, jer je prizor takav kakav je. Sada je jedina sreća što je hladno, pa je sadržaj koji curi smrznut. To je olakšavajuća okolnost, jer se ne šire neprijatni mirisi- rekao je Igor Forgić, vlasnik lokala u TC „Bagljaš“.

Vlasnici lokala navode da su u nekoliko navrata dovodili majstore koji su radili na problemu, međutim rešenje je bilo trenutno. Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ takođe su nekoliko puta izlazili na teren, iako problem nije u njihovoj nadležnosti. U saopštenju koje je dostavljeno našoj redakciji, a koje je poslato od strane pomenutog javnog preduzeća, navodi se da je kanalizaciona mreža unutar TC „Bagljaš“ stara i da je rađena keramičkim cevima koje su dotrajale. U saopštenju se dalje navodi da je potrebna rekonstrukcija celokupne fekalne mreže i instalacija separatora masti za korisnike koji se bave pripremom hrane.

Podsetimo, trenutno je izliveni sadržaj smrznut. Kada su temperature u plusu, kompletan fekalni sadržaj prekriva staze unutar tržnog centra, ali se i izliva na ulice i parking u blizini ovog objekta. Vlasnici i zakupci lokala su o gorućem problemu, koji sada već predstavlja opasnost po zdravlje, obavestili komunalnu i sanitarnu inspekciju. Kako saznajemo, na lice mesta komunalna inspekcija je izašla jednom, dok od sanitarne nema odgovora već dve nedelje

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga