Taktička vežba sa bojevim gađanjem „VIDRA 2018“ u Tarašu

Podeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je rano jutros pripadnike Vojske Srbije koji izvode Taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „VIDRA 2018“ u Tarašu, nadomak Zrenjanina.

U vežbi su učestvovale izviđačke, pešadijske, mehanizovane i raketne jedinice Prve brigade Kopnene vojske i pontonirske, amfibijske i plovne jedinice Rečne flotile.

Prema rečima Vulina, svi rodovi i vidovi naše vojske moraju da budu unapređeni, osavremenjeni i moraju da budu u stanju da ispunjavaju sve svoje zadatke.

„Upravo zbog toga i naša Rečna flotila je u fazi modernizacije i daljeg unapređivanja i sa zadovoljstvom mogu da kažem da je ovo najveće osavremenjavanje Rečne flotile u poslednjih 25 godina“, rekao je on.

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/ DARIMIR BANDA/

Obezbedili smo da se četiri naša minolovca podignu na značajno viši nivo, da dobiju novo naoružanje, nove sisteme za upravljanje vatrom, nove radarske sisteme i sve ono što ih čini savremenim i sposobnim da sprovode svoje zadatke, dodaje Vulin.

„Svaki deo naše teritorije mora i jeste zaštićen od strane Vojske Srbije i svako naše sredstvo mora biti spremno da odgovori na izazove koji su pred nama“, poručio je ministar Vulin.

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/ DARIMIR BANDA/

Komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Andrija Andrić istakao je da su jedinice Prve brigade i Rečne flotile danas izvele napad sa nasilnim prelaskom reke sa desne na levu obalu reke Tise.

„Cilj vežbe je osposobiti komande i jedinice rečnih odreda i pontonirskog bataljona za pripremu izvođenja rečnog desanta i odbrane vodnog puta jedinica za napad sa nasilnim prelaskom reke, naglasio je komandant Rečne flotile“, rekao je on.

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/ DARIMIR BANDA/

Vežbi je prethodilo višednevno uvežbavanje izviđačkih, pešadijskih, mehanizovanih i tenkovskih jedinica Prve brigade i pontonirskih, amfibijskih i plovnih jedinica Rečne flotile na poligonu „Maršovski partizanski odred“ na reci Sava, u rejonu Šapca, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 

 

 

Izvor:Tanjug

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Install
×

Pretraga