Taktička vežba sa bojevim gađanjem „VIDRA 2018“ u Tarašu

Podeli:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je rano jutros pripadnike Vojske Srbije koji izvode Taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „VIDRA 2018“ u Tarašu, nadomak Zrenjanina.

U vežbi su učestvovale izviđačke, pešadijske, mehanizovane i raketne jedinice Prve brigade Kopnene vojske i pontonirske, amfibijske i plovne jedinice Rečne flotile.

Prema rečima Vulina, svi rodovi i vidovi naše vojske moraju da budu unapređeni, osavremenjeni i moraju da budu u stanju da ispunjavaju sve svoje zadatke.

„Upravo zbog toga i naša Rečna flotila je u fazi modernizacije i daljeg unapređivanja i sa zadovoljstvom mogu da kažem da je ovo najveće osavremenjavanje Rečne flotile u poslednjih 25 godina“, rekao je on.

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/ DARIMIR BANDA/

Obezbedili smo da se četiri naša minolovca podignu na značajno viši nivo, da dobiju novo naoružanje, nove sisteme za upravljanje vatrom, nove radarske sisteme i sve ono što ih čini savremenim i sposobnim da sprovode svoje zadatke, dodaje Vulin.

„Svaki deo naše teritorije mora i jeste zaštićen od strane Vojske Srbije i svako naše sredstvo mora biti spremno da odgovori na izazove koji su pred nama“, poručio je ministar Vulin.

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/ DARIMIR BANDA/

Komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Andrija Andrić istakao je da su jedinice Prve brigade i Rečne flotile danas izvele napad sa nasilnim prelaskom reke sa desne na levu obalu reke Tise.

„Cilj vežbe je osposobiti komande i jedinice rečnih odreda i pontonirskog bataljona za pripremu izvođenja rečnog desanta i odbrane vodnog puta jedinica za napad sa nasilnim prelaskom reke, naglasio je komandant Rečne flotile“, rekao je on.

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/ DARIMIR BANDA/

Vežbi je prethodilo višednevno uvežbavanje izviđačkih, pešadijskih, mehanizovanih i tenkovskih jedinica Prve brigade i pontonirskih, amfibijskih i plovnih jedinica Rečne flotile na poligonu „Maršovski partizanski odred“ na reci Sava, u rejonu Šapca, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 

 

 

Izvor:Tanjug

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga