Svetski dan dece obolele od raka obeležen u Zrenjaninu

Podeli:

Na platou ispred Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” danas je obeležen Svetski dan dece obolele od raka. Grad Zrenjanin već šest godina simboličnim programom pruža podršku Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR.

“Usled nestašice helijuma koji je neophodan u medicinske svrhe, ove godine nismo pustili balone podrške. Tačno u 13 časova, pod sloganom “Zagrli snažno”, mladi izlečeni od raka simbolično su poslali jedno srce ka nebu i svi zajedno mnogo zagrljaja podrške za sve mališane koji se leče od raka. S obzirom da smo za sve ove godine upravo od njih naučili koliko je važan zagrljaj, kao simbol podrške i ljubavi i koliko može pomoći onda kada nam je potreban – odlučili smo da na njihov dan ne štedimo ruke i da pretvorimo celu Srbiju u mesto za grljenje. Raširene ruke i otvoreno srce su sve što nam treba da bi svet na trenutak bio bolje mesto”, rekla je Jelena Đorđević.

U ime Grada Zrenjanina, prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, istakavši da naši sugrađani i ove godine pružaju punu podršku malim herojima, deci koja se bore za izlečenje od najteže bolesti.

Izvor,foto:zrenjanin.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga