Svečano otvoreno Evropsko prvenstvo u raketnom modelarstvu za seniore i juniore, na poligonu kod Aradca okupilo se oko 200 učesnika iz 17 država

Podeli:

Evropsko prvenstvo u raketnom modelarstvu za seniore i juniore svečano juče je otvoreno na takmičarskom poligonu kod Aradca, lokaciji na kojoj se već tradicionalno, dugi niz godina održavaju takmičenja u vazduhoplovnom i raketnom modelarstvu.

Zrenjanin je ponovo domaćin značajnog međunarodnog takmičenja koje organizuju Vazduhoplovni savez Srbije i Svetska vazduhoplovna federacija (FAI), uz podršku Ministarstva sporta Republike Srbije i Grada Zrenjanina.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su takmičari iz 17 država, a njih oko 150 nadmetaće se narednih dana u deset klasa, u kategorijama seniora, juniora, ženskoj i ekipnoj.

Uz pratioce, sudije, članove žirija, predstavnike Svetske vazduhoplovne federacije i organizacija, koji će voditi računa da takmičenje prođe u najboljem redu, Evropski šampionat okupio je oko 200 učesnika i sa poligona kod Aradca poslao lepu sportsku sliku iz našeg grada i naše zemlje.

Organizatori su šampionat najavili kao pravi festival evropskog raketnog modelarstva.

Među učesnicama je i reprezentacija Srbije, koja će nastupiti u sastavu od pet seniora i sedam juniora.


RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga