Superliga i Prva liga Srbije dobili sponzora koji gradi najveću fabriku u Zrenjaninu

Podeli:

Fudbalski savez Srbije (FSS) i kineska kompanija Šangdong Linglong u Palati Srbija potpisali su danas ugovor o sponzorstvu Superlige i Prve lige Srbije.

Ispred firme Linglong, koja je 20. firma u svetu po proizvodnji guma, ugovor je potpisao potpredsednik Li Vei, a ispred Zajednice Superlige generalni sekretar Darko Ramovš.

Potpredsednik FSS-a Marko Pantelić izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje i podsetio je da prvi čovek FSS-a Slaviša Kokeza obećao jakog partnera na reizboru.

„Svi se radujemo saradnji sa svetski priznatom kompanijom i FSS-a, odnosno Zajednice Superlige i Prve lige, koja predstavlja potvrdu odnosa dve zemlje. Srpski klupski fudbal dobija injekciju za razvoj“, rekao je Pantelić i dodao da srpski treneri su uvek davali pečat u Kini.

Li Vei istakao je da će kompanija Linglong uraditi sve da pomogne srpskom fudbalu.

„Svi znamo da je fudbal najznačniji sport na svetu, nema granica nigde. Fudbaleri i treneri iz Srbije u Kini prave važne rezultate, što je pokazao i Bora Milutinović, prvi koji je odveo Kinu na Mundijal“, podsetio je Vei.

Događaju, na kome je potpisana i saradnja u šahu izmedju dve zemlje, prisustvovali su ministar privrede Goran Knežević i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Linglong je jedan od sponzora Italijanskog giganta Juventusa i nemačkog Volfsburga, kao i u mnogim drugim sportovima poput šaha, ženske odbojke, košarke, trka kamiona…

Autor:Tanjug

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga