SUPER AKCIJA! Banane na pijaci u Zrenjaninu 50 dinara (foto)

Podeli:

Ovaj tekst nisu platili prodavci na pijaci kako bi poboljšali prodaju svojih proizvoda. Jednostavno, prodavnice u Zrenjaninu bi mogle da se ugledaju na snalažljivost i izvlačenje uloženih para na kupljenu robu koju prodaju.

IMG_20160109_124332_resize

Kod određenih prodavaca na pijaci, koji imaju veće količine proizvoda koje prodaju, većinu ostave na pijaci. Isto tako i proizvodima skladištenim po privatnim kućama vremenske prilike ispod nule skraćuju vek trajanja i utiču na kvalitet. Ovde pričamo o hrani, odnosno o voću i povrću, a ne o deterdžentima i drugoj robi koju ne jedu ljudi.

IMG_20160109_123520_resizePrilikom nabavke subotom na glavnoj pijaci u Zrenjaninu, većina ljudi je mogla da vidi natpise na kojima je pisalo „Akcija“ ili „Super akcija „. Posebno jedan proizvod je imao duplo nižu cenu u odnosu na onu koja se može nabaviti u prodavnicama. U pitanju su banane, na njih je posebno uticalo vreme, jer je kora promenila boju iz žute u braon.

IMG_20160109_123544_resize

S obzirom da su se posebno isticale u odnosu na ostalu robu na tezgama, pitali smo prodavce šta se sa njima desilo i zašto prodaju takvu robu. Dobili smo odgovor od prodavačice da je na njih posebno uticala niska temperatura, ali da im ne fali ništa. Ona je oljuštila jednu bananu, kako bi nas uverila u ispravnost proizvoda koji preprodaje. Ona nije mogla tačno da nam odgovori koliko voće i povrće može da izdrži na niskim temperaturama, jer prema njenim rečima to zavisi od više faktora. Robu koju ne mogu da prodaju i koje ne nađu kupce bacaju. Prema njihovim rečima, svaka roba ima svog kupca, a šta pojedinac želi da kupi, to isključivo zavisi od želja i zahteva svake osobe posebno.

IMG_20160109_124052_resize

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga