Sunčana jesen života

Podeli:

Crveni krst Zrenjanin organizuje završnu, svečanu manifestaciju povodom realizacije programa ,,Sunčana jesen života“. Svečanost će biti upriličena u Velikoj sali Crvenog krsta Zrenjanin u petak 28. oktobra 2022. godine sa početkom u 12 časova.

Tom prilikom će biti uručena nagrada volonteru sa najdužim volonterskim stažom i najstarijem aktivnom volonteru Crvenog krsta Zrenjanin kojima do sada nisu uručivane nagrade na ovoj manifestaciji, kao i nagrada bračnom paru sa najdužim bračnim stažom koji se prijavio na konkurs Crvenog krsta.

Na svečanosti će biti proglašeni i izloženi najbolji radovi i nagrađeni polaznici Predškolske ustanove i učenici osnovnih škola koji su poslali najbolje radove na likovno-literarni konkurs ,,Moji baba i deda“.

Starenje populacije danas predstavlja jedan od najvećih uspeha čovečanstva ali je i jedan od najvećih izazova, zato Crveni krst i kroz ovu manifestaciju ali i brojne druge akcije i aktivnosti želi da skrene pažnju na često neprepoznatljiv i zanemaren doprinos starijih osoba u porodici, lokalnoj zajednici i društvu. Neophodno je osnažiti učešće starijih osoba u različitim aspektima života i podržati njihovo učešće u skladu sa osnovnim pravima starijih osoba, njihovim potrebama i željama. Vrlo je važno da se promoviše društvo za sve generacije u kome svi imaju jednake mogućnosti i koje bi omogućilo da svi razviju svoje potencijale, kroz naše delovanje mi dajemo skroman doprinos ovom globalnom cilju.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga