Stručno vođenje u okviru retrospektivne izložbe Milice Bjelanović

Podeli:

U okviru retrospektivne izložbe grafičarke Milice Bjelanović u četvrtak, 25. januara 2024, sa početkom u 19 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin održano je stručno vođenje autorke. Gosti na vođenju bili su mr Lazar Marković, akademski grafičar iz Novog Sada, i mr Duško Kirćanski, akademski grafičar iz Zrenjanina.

Da podsetimo:

Izložba pod nazivom „Retrospektiva Milice Bjelanović” otvorena je u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin sredinom decembra 2023. godine i trajaće do 31. januara 2024.

Milica Bjelanović je rođena u Zrenjaninu 1960. godine. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1988. godine i na istoj studirala postdiplomske studije, u klasi prof. Živka Đaka. Član je SULUV-a od 1989. godine. Izlagala je na preko 150 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Japan, Španija, Poljska, Švedska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Francuska, Mađarska, Severna Makedonija, Tajvan).

Učestvovala je u radu više od 30 likovnih kolonija, u zemlji i inostranstvu i dobitnica je brojnih nagrada. Radovi joj se nalaze u kolekcijama širom sveta. Živi i radi u Zrenjaninu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga