Strelci SD „Bečkerek 1825“ Zrenjanin okončali vazdušnu sezonu

Podeli:

Tradicionalnim turnirom u gađanju glinenih ćupova okončana je još jedna uspešna sezona takmičenja vazdušnim oružjem za strelce Streljačke družine “Bečkerek 1825”. Nakon pause od dve godine usled pandemije korona virusa, Gradsko strelište u Zrenjaninu ponovo je prethodne subote bilo u prilici da ugosti takmičare i građane koji su došli da se okušaju na “vatrenoj liniji”.

Kraj sezone gađanja vazdušnim oružjem strelci Streljačke družine “Bečkerek 1825” obeležili su gađanjem u ćupove. Ova tradicija datira još iz vremena Austrougarske, a treba istaći da se iskusni strelci ali i rekreativci uvek rado odazovu na ovo nadmetanje.

Na ovogodišnjem turniru, šampionsku titulu ponela je ekipa “Bečkerek 1” u sastavu Dragan Grozdanov, Đorđe Šari i Tanja Blagojević sa vremenom 26,22 ispred Vrbasa i Uljme. U pojedinačnoj konkurenciji šampionka je Katarina Ćurčin ispred Marka Marinkova i Katarine Protić. Proglašeni su i počasni gosti: Dušan Epifanić, Zvonko Arapović, Dušan Naumov, Milan Ješić, Marina Ristić, Nikola Maksić i domaćin prof. Slavoljub Grozdanov.

Zrenjaninski strelci obezbedili su i drugo poluvreme za sve prisutne i obećali nove medalje tokom trajanja “vatrene sezone” odnosno sezone gađanja iz malokalibarskog oružja.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga