Sto miliona dinara više za rešavanje stambenog pitanja porodica sa troje ili četvoro dece

Podeli:

Pokrajinska vlada je danas donela odluku da u 2021. godini izdvoji ukupno 250 miliona dinara za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja porodica iz AP Vojvodine u kojima se rodi treće ili četvrto dete.

Prvobitno je za tu namenu bilo planirano 150 miliona dinara, ali je zbog velikog broja porodica koje su konkurisale za ovaj vid pomoći, rebalansom pokrajinskog budžeta obezbeđeno dodatnih 100 miliona dinara.

Time Pokrajinska vlada nastavlja sa aktivnom realizacijom mera pronatalitetne politike na teritoriji AP Vojvodine, u cilju zaustavljanja negativnih demografskih trendova.

Na sednici je doneto i rešenje da se Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ u Pančevu usmeri 35,4 miliona dinara za radove na održavanju objekata prihvatilišta i upravne zgrade.

Za radove na obnovi objekata osnovnih škola „Miloš Crnjanski“ u Žablju i Srpskom Itebeju (odeljenje u Hetinu) izdvojeno je ukupno 26,3 miliona dinara.

Opštini Temerin usmereno je 20 miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije, idejnog rešenja i pilot postrojenja u cilju ispitivanja trenutnog stanja, analiza i preporuka za izgradnju fabrike vode u Temerinu.

Pokrajinska vlada donela je i zaključke o pribavljanju u javnu svojinu medicinske laboratorijske opreme u vrednosti od 15,9 miliona dinara za potrebe Instituta za onkologiju Vojvodine i Opšte bolnice u Vrbasu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga