Stepa Stepanović dobio fantastičan mural (FOTO)!

Podeli:

Mural je veličine 25m² i nalazi se na zgradi Doma kulture, pored spomenika Stepi Stepanoviću i dobrovoljcima iz I svetskog rata koji su osnovali ovo naselje
6-620x350-1
Foto: Promo/KK Otadžbina

Na inicijativu Mesne zajednice Vojvoda Stepa, a posredstvom Kulturnog kluba Otadžbina, izrađen je mural posvećen slavnom srpskom vojvodi Stepi Stepanoviću u mestu Vojvoda Stepa – opština Nova Crnja.

izrada-murala5
Foto: Promo/KK Otadžbina

Mural je veličine 25m² i nalazi se na zgradi Doma kulture, pored spomenika Stepi Stepanoviću i dobrovoljcima iz I svetskog rata koji su osnovali ovo naselje.

izrada-murala3
Foto: Promo/KK Otadžbina
Pored murala napisani su stihovi Alekse Šantića „Šta Srbija može pokazô si svetu, i njezine duše da su boga deo“, iz pesme „Vojvodi Stepi“ napisane 1919. godine.
Ovo je treći mural u opštini Nova Crnja koji je izradio Andrej Josifovski, asistent na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Pored murala Stepi Stepanoviću, Josifovski je izradio i mural Đure Jakšića i Devojke u plavom koji se nalaze u rodnom mestu Đure Jakšića – Srpskoj Crnji.

Andrej Josifovski se oslikavanjem murala aktivno bavi proteklih nekoliko godina, a njegovi radovi veoma su zapaženi i vrlo često su objavljivani u domaćim i stranim medijima. Ime pod kojim je poznat javnosti je Pijanista, što je ujedno i njegovo umetničko ime.

 

 

 

 

 

 

 

 

(Telegraf.rs)

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga