Stečeno veliko iskustvo na učešću na 2. Svetskom kupu u Poznanju za Nikolu Kovačevića

Podeli:

U periodu 26-29.05.2022. u Poznanju u Poljskoj je održan 2. Svetski kup na kome je učesvovalo 47 nacija i 572 takmičara, a među njima je i naš najbolji takmičar i reprezentativac Srbije Nikola Kovačević.

Cilj odlaska na ovo velikom takmičenju bila je provera forme za predstojeće Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore koje će biti održano u Beogradu krajem juna meseca. Nikola Kovacević je učestvovao u dve Olimpiske discipline i to prvo u K-4 500m sa partnerima Stefanom Vrdoljakom, Lukom Stojkovim, Brankom Lagundzićem i drugoj u K-2 500m sa partnerom Luko Stojkovim. U obe discipline bila je izuzetno jaka konkurencija, pa je posada K-4 u kvalifikacijama zauzela šesto mesto sa vremenom 1:24:1, i time se direktno plasirala u polufinale, gde su zauzeli 8 mesto sa vremenom 1:23:9 i time obezbedili mesto u B finalu.

U kvalifikacionoj trci od šest grupa, u jednoj od tih u K-2 Nikola i Luka dobili su izuzetno jaku grupu gde su zauzeli 6 mesto sa vremenom 1:35:7 i time se nisu plasirali u polufinale, jer bi u svakoj drugoj grupi obezbedili direktno polufinale.

Zbog jako loših vremenskih uslova u sva tri dana takmičenja odložena su sva B i C finala. Talasi su bili toliko veliki da se u petak u poslepodnevnom programu pomerio startni blok i time sve dalje trke kvalifikacija i polufinala odložile za subotu poslepodne, kako nije bilo vremena za održavanje B i C finala sva su otkazana. Danas se veslaju samo A finalne teke.

Sve u svemu, ovo je veliko iskustvo za naše mlade takmičare naročito za Nikolu, a trener Uroš Pavlović analiziraće sve izveslane trke i nedostatke pokušati da iliminiše u narednih četiri nedelja kada ih očekuje najznačajnije Evropsko takmičenje ove godine u Beogradu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga