Šta je „snežna jabuka“? Dođite u Fushan da probate jabuke sa srcem od šećera u kristalu

Podeli:

Početkom zime, profesionalna zadruga za voće i povrće, predvođena partijskim ogrankom sela Đuđiadžuang u varošici Huili, okrug Fušan, nabrala je više od 1.000 hektara „snežnih jabuka“. Šta je snežna jabuka? Zar se voće neće smrznuti nakon snega?

„Snežno belo voće sa crvenim srcem od kristalnog šećera“, kaže se da su jabuke prekrivene snegom ukusnije od običnih jabuka. Veliki zalogaj ove jabuke ima hrskavu teksturu i osvežavajuće je, sočno i slatko tokom cele zime!

„Snežne jabuke koje uzgajamo su izuzetno visokog kvaliteta i veoma su omiljene među kupcima. Većina kvalitetnog voća se prodaje u velikim supermarketima i prodaje se po duplo većoj ceni od običnih jabuka. Prinos po mu je više od 4.000 kilograma, a prosečan prihod po jednom mu-u (tradicionalna kineska mera za površinu, iznosi 614 kvadratnih metara) je povećan za 16.000 juana.“, Sun Maogang, predsednik zadruge, je rekao i dodao da je ovo poslednja serija zrelih jabuka u njihovoj okolini, a ubrane su posle prve snežne padavine i pre hladnog talasa. Voćari nazivaju ove jabuke „snežne jabuke“.

Poslednjih godina, u Huiliju je u potpunosti promovisana transformacija poljoprivrednika od „samostalnog rada“ do „timskog razvoja“, integrišući resurse celog sela i istražujući sadnju velikih razmera visokokvalitetnih „snežnih jabuka“. Danas, površina za sadnju jabuka u selu dostiže više od 1.800 hektara. Sa bogatim iskustvom u sadnji i upravljanju, „snežna jabuka“ je postala reprezentativna sorta sela Đuđiadžuang i „bogato voće“ celog sela.

Podrazumeva se da su zrele jabuke sada boljeg ukusa od onih koje su stavljene na tržište u oktobru. Ako je vreme hladno, jabuke će biti hrskavije i sadržaj šećera će se povećavati kako se vreme ploda povećava.

(Autor: Čen Juning)

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga