Spirić u poseti porodici Dimitrijević u Kosovskoj Mitrovici

Podeli:

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je sa svojim saradnicima i direktorom Centra za socijalni rad Dejanom Đinovićem obišao socijalno-ugroženu porodicu Dimitrijević u Kosovskoj Mitrovici.

Oni su tom prilikom a povodom Badnjeg dana i Božića uručili paket prehrambenih proizvoda.

Porodica Dimitrijević je korisnik Narodne kuhinje u Kosovskoj Mitrovici i broji četiri člana. Žive od penzije majčine penzije koja iznosi 10.000 dinara mesečno i niko nije zaposlen.

“Nema veće radosti kada Badnji dan obeležavamo sa onima kojima pažnja i ljubav treba da budu iskazani. Danas smo u domu porodice Dimitrijević koja se suočava sa velikim problemima a ono što je najvažnije je da je krov nad glavom obezbeđen i adaptiran nedavno kroz sredstva Kancelarije za Kosovo i Metohiju i serijal jedne emisije” rekao je Spirić.

Spirić dodaje da će najstariji brat, Budimir uskoro biti zaposlen u gradskom vodovodu.

“Dogovorili smo se da Budimir započne svoj posao u gradskom vodovodu, u privremenom poslu za početak, gde će pokazati svoje sposobnosti i rad” rekao je on.

“Ovom prilikom bih hteo da se zahvalim predsedniku Spiriću za pomoć i dobrodošlicu” rekao je skromno Budimir.

Predsednik Privremenog organa je naglasio i problem Budimirove sestre, Milice Dimitrijević, koja već 35 godina ima problema sa izdavanjem ličnih dokumenata i apelovao na Ministarstvo spoljnih poslova  kako bi što pre rešili problem.

“Koristimo i priliku da apelujemo na Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije da izađe u susret ovoj porodici kako bi onda mogla da ostvari sva ona prava kao i socijalna davanja kao što nalaže Centar za socijalni rad i zakonski okviri. Ovakve stvari ne smemo da dozvolimo i kao lokalna samouprava borićemo se da Ministarstvo spoljnih poslova što pre reaguje kako bi Milica dobila svoja dokumenta. Ovih dana obilazimo opštinu i cilj je da nam kažete vaše probleme kako bi se na zajednički način svi uključili i rešili ih ” rekao je Spirić i poželeo srećne praznike porodici Dimitrijević.

Direktor Centra za socijalni Dejan Đinović je tokom posete, izrazio želju da porodica Dimitrijević što pre kompletira potrebnu dokumentaciju kako bi ušli u program socijalne žaštite.

Izvor,foto: Radio Kosovska Mitrovica

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga