Sneg u Zrenjaninu napadao 32 centimetara, putevi prohodni (FOTO)

Podeli:

Temperatura u Zrenjaninu trenutno je 0 stepeni. Prema poslednjim merenjima, koja se inače vrše u 7 i 19 časova, napadalo je 32 cm snega. Do kraja dana i u nedelju očekuje se da će i dalje padati sneg i da će napadati do visine od 50 cm, a lokalno i više, rekli su za RTV Santos nadležni iz RHMZ Srbije. Temperature će se kretati od -2 do 1 stepena. Snežni pokrivač neće se značajno topiti u toku dana.

Prema poslednjim  podacima, svi putevi su prohodni u mogućnostima i skladu koji dozvoljavaju vremenski uslovi, rekao je Siniša Kukin iz firme Eko gradnja, koja je zadužena za zimsko održavanje lokalnih puteva. Sneg pada od 2 do 5 cm na sat.

Čisti se po programu 1 i 2 prioriteta. Kako nam je potvrđeno, sva mehanizacija je na terenu, što je ukupno oko 10 mašina predviđenih za čišćenje i posipanje puteva.  U Zrenjaninu Eko gradnja održava 490 kilometara puteva. Situacija se konstantno prati.

Građani su zaduženi da očiste pešačke staze ispred svojih kuća i stanova u kojima žive.  Deca se ipak raduju najviše zimskim čarolijama.

 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga