Snažna podrška AP Vojvodine Evropskom gradu sporta – 250 miliona dinara za drugu fazu rekonstrukcije Gradskog stadiona

Podeli:

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas u Novom Sadu gradonačelniku Zrenjanina Simu Salapuri ugovor o dodeli sredstava u iznosu od 250 miliona dinara, namenjenih realizaciji druge faze sanacije i adaptacije Gradskog stadiona u Zrenjaninu.

Zahvaljujući tim sredstvima, uz učešće Grada Zrenjanina, u godini u kojoj nosi titulu “Evropski grad sporta”, Gradski stadion u Karađorđevom parku zasijaće novim sjajem i postati reprezentativan sportski objekat na kom će moći da se održavaju međunarodna atletska takmičenja i fudbalski mečevi. 

 
 
 
Grad Zrenjanin sredstva je dobio nakon javnog konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti razvoja sporta, nakon što je prethodne godine projekat ostao na “čekanju”, zbog poznate situacije i epidemije izazvane koronavirusom.
 
Gradonačelnik Simo Salapura je, povodom ove odluke, rekao da je pokrajinska administracija još jednom uputila snažnu podršku Evropskom gradu sporta i da učestvuje značajnim sredstvima u realizaciji projekta od velike važnosti za Zrenjanin.
– Zahvaljujući ovim sredstvima, nastavljamo započetu rekonstrukciju našeg Gradskog stadiona i očekuju nas u toku ove godine radovi na obnovi fudbalskog terena, renoviranju svlačionica, tribina i zida oko stadiona, postavljanju drugog nivoa rasvete za odigravanje fudbalskih utakmica, rekonstrukciji pristupnih saobraćajnica i proširenju parking-prostora. Ovim ćemo zaokružiti naš jedinstveni sportski kompleks u Karađorđevom parku i u potpunosti obnoviti najveći gradski sportski objekat u koji decenijama ništa nije ulagano, samim tim i obezbediti odlične uslove za dodatni razvoj sporta u gradu i organizaciju većih atletskih takmičenja i fudbalskih mečeva – istakao je gradonačelnik Zrenjanina.   
 
 
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima lokalnih samouprava za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja i razvoja sporta na teritoriji AP Vojvodine. Za projekte u oblasti razvoja sporta Pokrajina je opredelila ukupno 497 miliona dinara. 
 
Podsećamo, prva faza rekonstrukcije Gradskog stadiona realizovana je u periodu februar – oktobar 2019. godine, u okviru koje je izgrađena tartan atletska staza i atletsko borilište po standardima Svetske atletske federacije, za održavanje međunarodnih takmičenja i montirano reflektorsko osvetljenje za potrebe atletskih takmičenja – četiri stuba sa po 22, od projektovanih 48 svetiljki. Vrednost investicije u prvoj fazi iznosila je 200 miliona dinara – 120 miliona izdvojila je AP Vojvodina – Uprava za kapitalna ulaganja, a 80 miliona Grad Zrenjanin. 
 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga