Školski dispanzer u Zrenjaninu od danas u kovid sistemu

Podeli:

Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov” Zrenjanin saopštava da od danas Školski dispanzer prelazi u kovid sistem. Sva deca sa simptomima kovid virusa i sumnjom na oboljevanje mogu se javiti u Školski dispanzer.  

Preporučuje se roditeljima da pre dolaska prvo zakažu termin na telefon 023/561-891, kako bi dobili termin za testiranje i lekarski pregled bez čekanja. Svi nezakazani pacijenti biće primljeni u najkraćem roku od dolaska. Radno vreme Dečijeg kovid centra je od 7 do 20 časova.

U smeni rade po dve lekarske ekipe i dva uzorkovača, kako bi se što više smanjio period boravka u ustanovi. Sva deca koja dođu istog dana će biti testirana, proći će lekarski pregled kod pedijatra i dobiti potvrdu ukoliko su pozitivni na kovid virus.  Sva ostala deca sa tegobama koja nisu u vezi sa kovid virusom, bez obzira na uzrast, javljaju se u Dečiji dispanzer. 

Zbog trenutne nezadovoljavajuće epidemiološke situacije, preventiva na dečijem odeljenju neće raditi do daljeg, navodi se u saopštenju zrenjaninskog Doma zdravlja. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga