Sindikat predškolskog vaspitanja: Šta će se preduzeti da se deca u vrtićima zaštite od gripa?

Podeli:

Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije zatražio je danas od Vlade Srbije da, posle produžetka raspusta za školsku decu, kaže koje će mere biti preduzete na dodatnoj zaštiti od gripa u vrtićima

U pismu premijerki Ani Brnabić, ministrima prosvete i zdravlja Mladenu Šarčeviću i Zlatiboru Lončaru, podsećaju da je Vlada Srbije prema preporuci Ministarstva zdravlja odlučila da zbog gripa osnovci i srednjoškolci u celoj Srbiji nedelju dana neće imati nastavu, odnosno do 25. februara. To je učinjeno na osnovu procene epidemiologa da se u narednom periodu može očekivati porast broja obolelih na području cele zemlje, te da povratak dece u školu može uticati na povećanje broja obolelih.

  „Zaposleni u predškolskim ustanovama se sa pravom pitaju koje mere će biti preduzete, pored redovnih preventivno zdrastvenih procedura, od strane nadležnih da se i deca u predškolskim ustanovama dodatno zaštite„, navodi se u saopštenju. Podsetimo, PU Radosno detinjstvo u Novom Sadu objavilo je preporuke šta bi roditelji mališana trebalo da preduzmu kako bi se sprečilo dalje širenje gripa. Kako je saopšteno, epidemiološka situacija gripa u vrtićima „Radosnog detinjstva“ je stabilna, ali bi roditelji svakako trebalo da: – zadrže dete u kućnom okruženju shodno mogućnostima;  – da dete koje ima kašalj, sekreciju iz nosa tj. simptome početka bolesti ne dovode u vrtić; – da poštuju upustva i mere prevencije Instituta za javno zdravlje Srbije.

Autor: Tanjug, 021

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga