Simo Salapura: U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog mosta u Tomaševcu

Podeli:

Gorući problem prethodnih nedelja jeste most preko reke Tamiš koji je, zbog lošeg stanja, stavljen van funkcije za drumski saobraćaj, što meštanima Tomaševca i Orlovata otežava život.

Kako je istakao gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, rešavanje ovog problema je jedan od prioriteta gradske uprave i na njemu se aktivno radi. Salapura je istakao, da će se najpre izvršiti sanacija i rekonstrukcija atarskog puta, kao i da biti postavljen pontonski most. Gradonačelnik je rekao i da je na pomolu trajno rešenje problema.

– Ovo je problem svih nas, ne samo meštana Tomaševca, mada je njima neosporno najteže. Most je u nadležnosti infrastrukture Železnice Srbije i Puteva Srbije. Mi smo svakodnevno u komunikaciji sa njima i zaista me raduje, kao i meštane Orlovata i Tomaševca, da je u toku izradnja projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog mosta. Postoji dobra volja i razumevanje kod svih, ali je važno da napomenem da to nije brzo rešenje. Važno je da se tim ljudima ( meštanima dva sela) ponovo omogući normalan život- istakao je gradonačelnik Zrenjanina.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga