Simo Salapura: Moramo da radimo na podizanju svesti o važnosti vakcinacije protiv korona virusa

Podeli:

Na području Srednjobanatskog okruga, prema podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, trenutno je aktivno više od 1700 slučajeva zaraze korona virusom, od čega je 218 registrovano u poslednja 24 sata. Govoreći o aktelnoj epidemiološkoj situaciji, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je zabrinjavajuća činjenica da su redovi ispred kovid ambulante sve veći, a interesovanje za imunizaciju gotovo da ne postoji.

– Ponoviću opet, jedini način da se prekine širenje zaraze je imunizacija građana. Mi smo juče imali samo 50 aplikovanih doza vakcine, što je stvarno poražavajuće. Mi smo pojačali lekarske ekipe u respiratornom centru, sada rade i vikendom u dve smene. Na ovaj način pokušavamo da smanjimo pritisak na kovid ambulantu, što nam donekle i uspeva, ali sa obzirom na ogroman broj novozaraženih ne znam koliko će nam dugo još to polaziti za rukom- rekao je Salapura.

Govoreći o potencijalnom zatvaranju vakcinalnog punkta u hali „Medison“, gradonačelnik je rekao da je još uvek rano da se o tome govori, te da se čeka odluka da li će biti potrebna i četvrta doza vakcine.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga