Simo Salapura izabran za gradonačelnika Zrenjanina

Podeli:

Na današnjoj sednici za gradonačelnika Zrenjanina izabran je Simo Salapura. Tajnim glasanjem, većinom glasova odbornika, za gradonačelnika je izabran Simo Salapura, doktor nauka u oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i kineziterapije. Od 2004. do 2010. godine bio je zaposlen u Sportskom savezu opštine Žitište, karate klubu „Dijamant“,  kao nacionalni trener selekcija Karate federacije Srbije i kao koordinator karate programa za osobe s posebnim potrebama. Od 2014. do 2017. godine vršio je funkciju generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina, a od 2017. godine funkciju pomoćnika gradonačelnika. Autor je i koautor više naučno-istraživačkih i stručnih radova i monografija iz oblasti sporta i dobitnik više nacionalnih i regionalnih priznanja. Nosilac je majstorskog karate zvanja – drugi dan i osvajač više nacionalnih i međunarodnih medalja kao sportista. Od 2007. godine učestvuje u kreiranju, sprovođenju i promociji programa rada s decom i osobama s invaliditetom. Dobrovoljni je davalac krvi više od 35 puta, oženjen, otac dvoje dece. Član je Srpske napredne stranke. 

Zamenik gradonačelnik je Saša Santovac.Oni su izabrani tajnim glasanjem.Članovi Gradskog veća su: Slaviša Vlačić, dr Mile Kovačević, Marinel Mendrea, Dragan Gudžev, Dragan Vulešević, Jožef Stojko, Radovan Višekruna, Dejan Damjanović i Saša Kandić.

Na današnjoj sednici izabran je i zamenik predsednika Skupštine grada, na toj funkciji biće dosadašnji predsednik Skupštine Oliver Mitrović, dok će Nemanja Malinić biti na funkciji zamenika sekretara Skupštine grada. Goran Knežević obavestio je Skupštinu uoči zasedanja da podnosi ostavku na mandat odbornika, a tokom sednice usmeno su ostavku podneli i nestranački kandidati  izabrani sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ Vladimir Arbutinov, Ivana Tešić, Jasmina Vujanov i Miroslava Najdanovski. Stupanjem na novu funkciju, mandat odbornika prestao je i Simu Salapuri, Saši Santovcu i Stojko Jožefu. 
 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga