Sezonska akcija u diskontu kućne hemije „Helena“

Podeli:

Sa lepim i sunčanim danima sve više vremena provodimo napolju, u dugim šetnjama, igri sa mališanima dok  željno iščekujemo sezonu kupanja. 
 
Ukoliko živite u kući i imate dvorište, onda uživate u onim zajedničkim trenucima, dok sadite cveće, kosite travu i uređujete vaš mali raj za predstojeće leto.
 
Možda ste baš ove godine odlučili da kupite ili napravite jedan veliki bazen gde ćete se svi porodično kupati tokom leta. Imate ideju da vikende provodite ispijajući prvu kafu na terasi sa pogledom na bazen dok se oni najmlađi ne probude. Tada sledi prava celodnevna zabava.
 
I dok istražujete  po netu odakle zapravo početi i koliko je potrebno da ta sjajna ideja postane realnost, mi vas vodimo do Diskonta kućne hemije – Helena.
 
U toku je sezonska akcija i to do 07.juna 2021.
Kupovinom 4 kanistera hlora od po 10 litara i jedne litre Multifloka, dobijate Algicid po ceni od samo 1 dinar.
 
Diskont kućne hemije „Helena“, nalazi  se u Zrenjaninu, na adresi Ive Lole Ribara 28 i u ponudi imaju najpovoljnije cene bazena, opreme ali i hemije za bazene.
 
 
 
KAKO DA PRIPREMITE BAZEN ZA PREDSTOJEĆU SEZONU
 
Sa vlasnikom firme „Helena Graf“, razgovarali smo o tome kako i na koji način pripremiti bazen za predstojeću sezonu i šta je ono što je navažnije.
 
Negde najbitnija je ispravnost vode u bazenu, da bude adekvatno pripremljena ali i da se održava na pravilan način “ – ističe Radovan Antin, vlasnik firme „Helena Graf“.
 
algicid
 
Oni koji već imaju bazen upoznati su sa tim da pre svake sezone, bazen treba dobro očistiti i oprati. Zatim sledi prskanje ili brisanje površine Algicidom i to od 0,2 posto. Tek nakon toga, bazen se puni vodom.
 
Dezinfekcija se radi tečnim natrijum hipohloritom koji čini vodu bakteriološki čistom i bezbednom po zdravlje. Za jedan kubik vode potrebno je litar natrijum hipohlorita. Ovim odnosom dobija se velika koncetracija hlora i zato se čeka 48 sati kako bi se koncentracija hlora stabilizovala u vodi. Vremenom hlor nestaje, posebno na visokim temperaturama. Da bi se voda dobro izmešala, tokom celog procesa potrebno je da radi pumpa.
 
Sledeći korak je primena Algicida i to u razmeri od 2dcl na 10 kubika vode za prvo sipanje, odnosno 1 dcl Algicida na 10 kubika vode, svakih 7 dana  za održavanje.
Algicid inače služi da bi se sprečilo nastajanje algi
 
Izuzetno je važno da se bazen pripremi na vreme, dakle tome bi trebalo pristupiti već sada, kako bi ceo proces bio završen pre početka sezone kupanja.
ODRŽAVANJE BAZENA TOKOM LETA 
 
Tokom leta bazen se mora održavati kako bi voda bila ispravna odnosno bezbedna po zdravlje.
Preporuka je da se na svakih sedam dana koristi Algicid i to u razmeri 1dcl Algicida na 10 kubika vode. Što se tiče hlora, potrebno je 1dcl Natrijum hipohlorita na kubik vode i to svakodnevno, kada je temperatura iznad 25 stepeni.
Ukoliko je temperatura niža od 25 stepeni, onda se ova količina natrijum hipohlorita dodaje na svaka 2-3 dana, dakle 1dcl na kubik vode.
 
Postoje i merači koji beleže – kontrolišu nivo hlora i pH vode. 
Kompletan tim u diskontu kućne hemije „Helena“ je stručan i tu smo da pružimo adekvatne savete i objasnimo kako se koji preparat koristi.
 
Naravno, uvek naglašavam da je i veoma važno čitati deklaraciju jer time se upoznajemo sa kompletnim sastavom i načinom primene.
 
Pored navedenih preparata, u ponudi imamo i one koji pomažu u održavanju čiste vode u bazenu i to od mehaničkih nečistoća. Tu ističem Multiflok.
 
 
On grupiše nečistoće na pojedinim mestima kako bi filter lakše obavi svoj posao. Površinske nečistoće se rešavaju mrežicom, dakle prikupljanjem. Za čišćenje dna bazena od nečistoća, tu se koriste usisivači za vodu. Preporuka je da se uvek površinski čisti bazen i to redovno, jer time sprečavamo padanje nečistoća na dno.
 
 
KVALITET PROIZVODA NA PRVOM MESTU
 
Kompanija „Helena Graf“ osim Natrijum hipohlorita i Algicida koje proizvodi, Multifloka i PH minusa, u ponudi ima i plavi kamen – bakar sulfat, multi tablete, hlorni granulat i još svašta nešto.
 
Ukoliko je potrebno zalepiti neku rupu u bazenu, sa specijalnim lepkom za bazene moguće je rešiti taj problem i to bez pražnjenja bazena.
 
 
Helena Graf uspešno posluje više od 15 godina. Negde smo prvi započeli da snabdevamo građane hemijom za bazene. Kvalitet proizvoda nam je uvek bio najvažniji i na tome težimo i dalje. Da održimo visok kvalitet a pružimo najbolju moguću cenu, naravno uz savete, preporuke kako bi zaista uživali kupajući se u svom bazenu.
 
Trudimo se da kroz razne akcije uvek našim kupcima pružimo više.
 
 
Tako je sada, do 07.juna, aktuelna sezonska akcija gde kupovinom 4 kanistera  hlora od po 10 litara i jednog litra Multifloka, ostvarujete uštedu od 700 dinara jer Algicid tada dobijate za samo 1 dinar.
 
Biće tu još raznih akcija tokom leta, o čemu ćemo kupce obaveštavati preko facebook stranice Helena Graf doo“, ističe Antin.
 
Diskont kućne hemije Helena nalazi se na adresi Ive Lole Ribara 28
Radno vreme je od 9-17h
Sve informacije putem telefona 023/515-903 ili na sajtu www.helenagraf.rs
ili facebook stranici Helena graf doo

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga