Šetnja mama i beba u znak podrške dojenju

Podeli:

Pozivamo građane, a pre svega mame koje doje ili su dojile da nam se sa bebama i decom pridruže u šetnji koja je organizovana povodom obeležavanja Nacionalne nedelje promocije dojenja, u organizaciji Neonatološkog odseka i Akušerskog odseka Opšte bolnice Zrenjanin i Polivalentne patronažne službe Doma zdravlja Zrenjanin.

U Republici Srbiji se Nacionalna nedelja promocije dojenja obeležava svake 40. nedelje u godini, što simbolično predstavlja trajanje trudnoće. Ove godine se obeležava u periodu od 3. do 10. oktobra pod sloganom: ”Istupi za dojenje, edukuj i podrži”.

U sredu, 05.10.2022. godine, skup je na Trgu slobode u Zrenjaninu, naspram Gradske narodne biblioteke, a šetnja počinje u 12.00 h.

Na čelu šetnje je šef Odseka neonatologije Opšte bolnice -dr Svjetlana Ždrale sa svojim saradnicima i glavna sestra Polivalentne patronaže Doma zdravlja- Slađana Stanić sa svojim saradnicima.

Predviđen je krug šetnje po centru (do Apoteke i nazad) . Pozivamo vas da nam se pridružite i pomognete da skrenemo pažnju na značaj dojenja.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga