Šest saobraćajki tokom vikenda

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, od kojih tri sa nastradalim licima i tri sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je smrtno stradalo, a tri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 580.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, nepropisne radnje vozilom – jedna, neustupanja prvenstva prolaza – dve, nedržanja potrebnog odstojanja – jedna, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 20 učesnika u saobraćaju i izdato je 147 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 29 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 4 vozača ostala isključenja i 23 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 11 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga, 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 vozilo zbog tehničke neipsravnosti.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da se i u narednom periodu očekuju kišni dani te se stoga preporučuje pojačana opreznost svih učesnika u saobraćaju. Takođe, i ove nedelje apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga