Sekretar Sakalaš uručio ugovore za investicije u oblasti obrazovanja – zrenjaninskim školama 11,5 miliona dinara

Podeli:

Potpredsednik Pokrajinske vlade, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš i zamenik pokrajinskog sekretara Milan Kovačević uručili su danas, u prostorijama Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“, ugovore o dodeljenim sredstvima po konkursu za finansiranje i sufinansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, investiciono i tekuće održavanje objekata obrazovno-vaspitnih ustanova.

 


Vrednost ovogodišnjeg konkursa iznosi 91 milion dinara, a sredstva su dodeljena za 62 ustanove s teritorije AP Vojvodine.

 

 


Sakalaš je rekao da se na konkurs odazvao veliki broj škola sa zahtevima koji su bili mnogo veći od planiranog iznosa i da su zato dati prioriteti.
– To se prevashodno odnosilo na krucijalne stvari, kao što su mokri čvorovi u školama, sanacija krovova, ali i energetska efikasnost zgrada koja je takođe bitna za ceo nastavni proces. Danas smo na četvrtom mestu gde potpisujemo ugovore, započeli smo u Pačiru, posle toga u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici, a danas smo u Zrenjaninu. Izuzetno nam je drago što su škole zainteresovane i što žele da unaprede svoje uslove rada, a mi smo tu da im pomognemo – rekao je on.

 

 


Svečanom potpisivanju prisustvovao je i gradonačelnik Simo Salapura, sa svojim saradnicima, koji je rekao da je za Grad Zrenjanin kao obrazovni centar ovog dela Vojvodine sa mrežom od 40 osnovnih i srednjih škola veoma bitna i značajna saradnja koja je ostvarena sa pokrajinskim i republičkim institucijama. 

 


– Zahvaljujem se zrenjaninskim školama koje su bile aktivne i koje su na ovom konkursu dobile iznos od 11,5 miliona za unapređenje opštih uslova funkcionisanja u školama, zahvalnost i Pokrajinskom sekretarijatu, a naravno i podsećanje da je Grad Zrenjanin ove godine krenuo u ciklus obnavljanja i renoviranja. Tako smo u školi “Jovan Jovanović Zmaj” zamenili celokupnu stolariju u iznosu od preko 5 miliona dinara, ali smo i za Tehničku školu nabavili vozilo koje im je neophodno kao nastavno sredstvo. Uložili smo novac i u našu Ekonomsko – trgovinsku školu za obnavaljanje tri učionice, hodnika i kabineta, a ovde u školi “Nikola Tesla” zajedno sa Pokrajinom, zajedničkim sredstvima ćemo rešavati probleme koji se tiču fasade, odnosno uređenja škole – rekao je gradonačelnik Salapura.

 

 

Direktorka škole “Nikola Tesla” Marija Servo ukazala je na važnost današnjeg potpisivanja ugovora sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.
– Zahvaljujući tome krenućemo u sređivanje fasade. Zrenjaninci znaju da već pet godina u našoj školi ne možemo da koristimo glavni ulaz i samim sređivanjem fasade neće se samo lepše izgedati škola nego će to bitno uticati i na kvalitet boravka svih u školi – rekla je direktorka škole, koju pohađa 814 učenika, i navela da dobijena sredstva iznose nešto više od 3,1 milion dinara, da će Grad Zrenjanin biti sufinansijer i da se procenjuje da će ta, prva faza radova, iznositi oko 7,5 do 8 miliona dinara.
– Za sredstva koja će biti potrebna za naredne faze radova konkurisaćemo u narednom periodu, a nama je za sada bitno da krenemo sa ovom prvom fazom radova. Napomenula bih da je zgrada škole pod zaštitom države – rekla je još direktorka  

 

   

 

OŠ „SERVO MIHALJ“

finansiranje  tekućeg održavanja objekta sportske sale

860,000.00

OŠ „SONJA MARINKOVIĆ“

finansiranje investicionog održavanja 2. faza – zamena prozora

1,800,000.00

OŠ „SLAVKO RODIĆ“

finansiranje tekućeg održavanja  sanitarnih čvorova

2,990,000.00

 

SREDNJA POLJOPRIVREDNA ŠKOLA

finansiranje adaptacije dela školske zgrade -2 učionice se adaptiraju u sanitarni čvor

2,928,000.00

ELEKTROTEHNIČKA I GRAĐEVINSKA ŠKOLA „NIKOLA TESLA“

finansiranje  tekućeg održavanja – sprovođenje mera tehničke zaštite na fasadi dela zgrade škole – 1. faza

3,119,000.00

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga