Sastanak gradonačelnika s rukovodiocima ustanova socijalne zaštite u gradu Zrenjaninu i organizacije Crvenog krsta Zrenjanin

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura održao je danas sastanak s rukovodiocima relevantnih ustanova socijalne zaštite u gradu Zrenjaninu i organizacije Crvenog krsta Zrenjanin. Sastanku su prisustvovali  Olivera Lisica, direktorka Centra za socijalni rad Zrenjanin, Nevena Montresor, v.d. direktora Centra za pružanje usluga socijalne zaštite – Most, Tanja Živanov, direktorka Gerontološkog centra Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin i Jelena Dragić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave.

Konstatovano je da se sve usluge i prava iz oblasti socijalne zaštite, bez obzira na izazove koji su pred građane i ustanove postavljeni usled pandemije izazvane koronavirusom, kontinuirano pružaju, na principima zakonitog, stručnog i odličnog multisektorskog rada.

 
 
 
Na sastanku je pozdravljen i prepoznat i trud pojedinaca, udruženja i privrednika da doprinesu zbrinjavanju i rešavanju potreba pojedinih građana  Zrenjanina, uz poziv svim donatorima i društveno odgovornim fizičkim i pravnim licima da, u okviru saradnje sa ustanovama za pružanje socijalne zaštite, doprinesu trajnijem ili trajnom zbrinjavanju građana kojima je taj vid podrške potreban.
 
S obzirom na društveno i socijalno odgovoran stav svih prisutnih, dogovoreno je da će se nastaviti timski rad na unapređenju postojećih prava i usluga socijalne zaštite, a da će se intenzivirati rad na prevenciji stanja socijalne potrebe uključivanjem i ostalih ustanova, institucija, nevladinog sektora, sportskih organizacija i fizičkih i pravnih lica.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga