Saradnja grada i policije

Podeli:

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Zrenjaninu da se u tom gradu smanjuje stopa kriminaliteta, a da je donacija vozila i opreme policiji, koju je Grad Zrenjanin nabavio kroz IPA projekte, dobar primer saradnje policijske uprave i lokalne samouprave.

„Želim da zahvalim gradonačelniku i gradu Zrenjaninu jer je danas uručena značajna donacija – vatrogasna vozila, pomoćni čamci, kao i opštini Žitište i predsedniku te opštine koji su nam uručili dva vozila koja će koristiti kriminalističkoj policiji. To je primer dobre saradnje i nastavak naše akcije ‘Policija u zajednici'“, rekao je Stefanović.

On je kazao da Zrenjanin ima dobru tendenciju pada opšte stope kriminaliteta od 10,3 odsto, smanjuje se broj krivičnih dela i nema ozbiljnije organizovane kriminalne grupe koje mogu da ugroze bezbednost stanovništva.

MUP Srbije
„To ne znači da mi ne treba da radimo više. To znači da možete da očekujete više školovanih policijskih službenika a u celoj Srbiji više policajaca u školama koji će se boriti protiv narko trafikinga. Možete da računate i na nove tehnološke napretke u MUP-u i bolje rezultate u istragama“, kazao je ministar.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da su vozila i oprema iz IPA projekta prekogranične saradnje Rumunije i Srbije, od kojih je deo uručen danas Policijskoj upravi Zrenjanin i Vatrogasno-spasilačkom bataljonu, vredni 500.000 evra.

„Siguran sam da ćemo nastaviti dobru saradnju, ali i da ćemo uspeti da još deo opreme obezbedimo za bolje funkcionisanje Policijske uprave“, kazao je Janjić.

Grad je policijskoj upravi donirao motorno vozilo, gumeni čamac sa motorom i laserski radar, dok su dva višenamenska vatrogasna vozila uručena Vatrogasno-spasilačkom bataljonu.

Na glavnom gradskom trgu građanima je predstavljena policijska oprema i tehnika u okviru projekta „Policija u zajednici“.

Jovanović LSV: Stefanoviću, manje parada a više rada

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Jovanović pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojšu Stefanovića da organizuje manje parada i da se posveti rešavanju problema bezbednosti u Vojvodini.

„U poslednjih šest meseci Novi Sad, ali i drugi krajevi Vojvodine postali su pravo bojno polje obračuna kriminalnih grupa. Ako alarm za hitnu i oštriju reakciju nadležnih nije bio obračun navijača, prebijanje i ubistvo ispred kafića, svirepi napad na pripadnika Žandarmerije, onda je trebalo da bude pucnjava u neposrednoj blizini škole. Šta radi policija dok se sve to događa?“, upitao je Jovanović u saopštenju.

On je podsetio da, istovremeno dok se dešavaju kriminalni obračuni, Ministarstvo unutrašnjih poslova organizuje smotru opreme i policijskih snaga u gradovima Vojvodine pa je tako ovog vikenda građanima Zrenjanina predstavljena obučenost Žandarmerije i Specijalnih antiterorističkih jedinica.

„LSV pita ministra unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Nebojšu Stefanovića: Gde su te jedinice kada se u Novom Sadu puca ispred škola ili ubija u kafanama? Smotre i paradiranja su jedno, a sigurnost građanki i građana nešto sasvim drugo“, poručio je Jovanović.

On je pozvao Stefanovića da preduzme sve odgovarajuće mere da se reši problem bezbednosti u Novom Sadu i podsetio da je stepen bezbednosti u Novom Sadu i celoj Vojvodini bio izuzetno visok, dok je postojala policija pod ingerencijama pokrajinskih organa.

Beta

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga